Diamond D vs. Large Professor "45 Soundclash Tour" (US) | RUST

Diamond D vs. Large Professor "45 Soundclash Tour" (US)

Natkoncert

03 December, 2016
01:00
Dørene åbner: 
23.00
Entré: 
80,- i forsalg + gebyr / 100,- i døren

Rust får besøg af to af hiphoppens sværvægtere, når Large Professor og Diamond D rammer Nørrebro til december i forbindelse med deres "45 Soundclash Tour".

Der hersker ingen tvivl om, at Large Professor og Diamond D's indflydelse på hiphop går langt tilbage og stadig står skarpt. Sammen arbejdede Large Professor og Diamond D på Diamond D's debutalbum Stunts, Blunts & Hip Hop, som kom på listen over 100 Best Rap Album af musikmagasinet The Source. En sand milepæl i 90'ernes rap. Det bliver også en milepæl i Rust' hiphophistorie, når disse to veteraner gæster Guldbergsgade, hvor det går ned med makkerparrets "45 Soundclash Tour". Forvent erfarne hænder bag pulten i ægte musikbattle med 45'-plader og vilde rapskills, når disse to legender tørner sammen den 3. december.

LARGE PROFESSOR
Large Professor startede sin karriere som frontmand i undergrunds hiphopgruppen, Main Source, som bla. havde Nas' første optræden på debutalbummet. Med hits som "Looking At The Front Door" og "Fakin' The Funk" skabte de en plade, som huskes som et skelsættende og indflydelserigt album i den gyldne tid for hiphop. Ikke alene kom Large Professor frem i lyset som en vigtig producer i hiphop, men gruppen var med til at få skabt et navn for Nas. Det resulterede senere i et album, som nok står øverst på Large Professors CV: Nas' Illmatic, hvor han sad i proucerstolen på flere numre. Samtidig var han ghost-producer for Eric B. & Rakim og senere et samarbejde med Pete Rock og CL Smooth samt producer af tidsløse tracks for Busta Rhymes, Masta Ace, Big Daddy Kane, A Tribe Called Quest og Mobb Deep. 

DIAMOND D
Producer og MC, Diamond D er indbegrebet af, hvad det vil sige, at være producer/rapper. Han har sat sine spor i hiphoppens rødder i næsten tre årtier med adskillige produktioner bag sig. I kataloget kan findes The Score fra The Fugees, The Low End Theory fra A Tribe Called Quest samt produktioner og tekster for Mos Def, Outkast, Fat Joe og listen fortsætter. Hans eget bagkatalog består af seks albums, som har gjort ham til "the best producer on the mic".

Diamond D startede som DJ for legendariske Jazzy Jay i de tidlige 80'er og bragte ham sammen med rapperen Master Rob. Sammen blev de hiphop-duoen, Ultimate Force, hvor Diamond D endnu ikke var begyndt at rappe, men stod bag alle produktionerne. De udgav albummet I'm Not Playin, som bla. indeholdt produktioner fra Large Professor. Singlen af samme navn er nu blevet en undergrunds klassiker. Diamond D kendes måske bedst fra 90'erne producer-, DJ- og rapperkollektivet Diggin' in the Crates, hvor navnet kom af deres søgen i gamle plader efter samples. De har opnået stor anerkendelse i hiphop-miljøet med deres samarbejde med undergrunds samt mere kommercielle rappere. 

Billetsalget er startet via billetto.dk