Elbanovic + Klaskefar + Rudbæk & Fri-Tiden + Lærke Emilie + W.M.P | RUST

Elbanovic + Klaskefar + Rudbæk & Fri-Tiden + Lærke Emilie + W.M.P

09 januar, 2016
20:30
Dørene åbner: 
20:30
Entré: 
40 kr.

 Den 9.januar, rykker de to tidligere MC Fight Night vindere, Klaskefar og Elbanovic, Rust rundt i selskab med Rudbæk og Fri-Tiden samt support af sangerinden Lærke Emilie og dj'en W.M.P, som holder folket varmt før og imellem koncerterne.

Klaskefar
Klaskefar er historien om debutanten, der blot skulle bruge en enkelt aften på at gøre sit indtog på den danske rap scene. Han vandt MC’s Fight Night finalen 2014 efter at have charmeret sig ind på DRs fyldte koncertsal og hverken dommere eller publikum var i tvivl: Klaskefar var kommet for at blive. Klaskefar er i gang med sin debutudgivelse Lever mit mareridt, der udkommer i år. Her kan folk få lov at opleve de sublime rap tekniske færdigheder, han viste til Fight Night i 2014, blandet med velskrevet og personlige tekster. Hans personlighed skinner igennem i både tekster og sceneshow, hvor han er selvironisk, ærlig og nede på jorden – han er Klaskefar. Og Klaskefar er et fremragende bekendtskab for en hver, der holder af god rap, som er leveret med et glimt i øjet.

Elbanovic
Weekenden d. 9-10-11 oktober 2015 var en anelse mere travl for Elbanovic end så mange andre weekender. Fredag den 9 udgav han ep’en Afhængig. Lørdag den 10 vandt han MC’s Fight Night og søndag den 11 var sejrsfesten stadig i gang. Trods sin unge alder er Elbanovic en Fight Night veteran med syv finalestævner på CV’et. Men når rammerne skifter fra en boksering omringet af et blodtørstigt publikum til studiets vokalboks, har han meget andet på hjertet end punchline rap: ”Min ep er et øjebliksbillede af mit liv, hvor motivet ikke var særligt tiltrækkende. Jeg håber, at min ærlighed kan åbne op for, at vi alle har fejl, vi ikke behøver pakke ind i flotte gavebånd eller statusopdateringer på Facebook”.

Rudbæk og Fri-tiden
Det var hiphop, der introducerede Rasmus og Frederik for hinanden. I dag er det selvsamme hiphop, de udøver på scenen, hvor de kalder sig Rudbæk & Fri-Tiden. Gruppen har eksisteret i tre år, og de to energiske fynboer har varmet op for navne som legendariske M.O.P, Tudsegammelt og Pede B. Rudbæk & Fritiden er hiphop med lyden af positive og funky undertoner. Deres tekster spænder bredt, og på mikrofonen mestrer de alt fra humoristiske beretninger om, hvor fattig man kan være på SU samt mere seriøse og samfundskritiske emner. I øjeblikket knokler Fri-Tiden med sit første album, og Rudbæk er også godt i gang med en stak nye numre. Og med deres fælles bagkatalog er der altså nok af numre at vælge imellem, og de unge rappere skal nok sørge for at holde hiphop fest for alle pengene. Som de selv siger det: ”Vi kan simpelthen ikke lade være”.

Support: Lærke Emilie
Lærke Emilie er primært sangskriver med udspring i r'n'b-genren. Hun har sunget, rappet og skrevet sange hele sit liv, men det er først nu, hun har fundet sin lyd. En lyd hun gerne vil dele med publikum. Lærke Emilie, som tidligere har foldet sig ud på Rust, er aktuel med ep'en Dig.