Høxbroe & Stik Op + Horse Orchestra + The FIREBIRDS | RUST

Høxbroe & Stik Op + Horse Orchestra + The FIREBIRDS

10 Juni, 2016
20:30
Dørene åbner: 
20:30
Entré: 
40 kr.

Kaja MANAGEMENT præsenterer: Høxbroe & Stik Op + Horse Orchestra + The Firebirds

The FIREBIRDS
Efter stor succes med bandet Ibrahim Electric har Stefan Pasborg kastet sig ud i en ny udfordring - nemlig at fortolke ikoniske komponister såsom Stravinsky og Nielsen. Det er der kommet trioen The FIREBIRDS ud af som udgav deres debutalbum i februar 2015 med flotte anmeldelser. Siden har de spillet nogle roste koncerter til bl.a. Copenhagen Jazz Festival og Jam Days og skal i efteråret til Serbien og Frankrig.

The FIREBIRDS er opkaldt efter Igor Stravinskys 'Firebird' (Ildfuglen), og består af tre fantastiske musikere: Stefan Pasborg, Anders Banke og Anders Filipsen. Sammen fortolker de musik af bl.a. Stravinsky, Carl Nielsen, Tchaikovsky og Rimskij-Korsakov m.fl. på deres HELT egen måde, som trækker på referencer fra så forskellige stilarter som jazz, surf, frit improviseret musik, blues, og meget mere.

 

Horse Orchestra
Horse Orchestra er en ægte smeltedigel. Bandet består af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion af traditionel jazz, hiphop, noise, barok og fri improvisation - altsammen præsenteret med fyrig rock'n'roll-attitude. Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz som formår at kombinere elementer fra store dele af jazzens historie med moderne genrer og grænsesøgende eksperimenter. Klassiske kompositioner fra 20'ernes New Orleans møder her hiphop-beats og freejazz - med afstikkere til rock og renæssancemusik - og skaber et originalt, humoristisk, postmodernistisk udtryk som rækker langt ud over jazzmusikkens normale segment.

 

Høxbroe & Stik Op
Beatpoet Claus Høxbroe & rapper Stik Op står sammen for en helt særlig blanding af rap, poesi og musik. Duoen udgav sit debutalbum Lobbyarbejde i 2014 og udsendte i marts måned opfølgeren Speak Easy. Deres livekoncerter kombinerer original ordkunst, cool herreværelsesstemning og et ubesværet mix af alvor og humor. Til alle større koncerter har Høxbroe & Stik Op en række faste musikere med på scenen, som leverer stramt programmerede beats tilsat organiske lydflader. Publikum kan se frem til et helt særligt sammenspil mellem to ordkunstnere og deres band og en unik koncertoplevelse, der består af både arrangerede numre og improvisationer i samspil med salen.