The "JayDee Made This" Tour | RUST

The "JayDee Made This" Tour

Starring Frank n Dank + T3 (of Slum Village) + Que D + Illa J (Natkoncert)

21 oktober, 2017
23:00
Dørene åbner: 
23:00
Entré: 
100,- i forsalg + gebyr / 120,- i døren

Glæd dig til d. 21. oktober, hvor en hyldestaften står i hiphoppens tegn

Hiphop har efterhånden mange legender bag sig og J Dilla er én, som er værd at nævne og ikke mindst hylde. J Dilla var en vigtig producer, MC og sangskriver i hiphopkulturen og efter hans død i 2006, har der været utallige hyldestaftener. The "Jay Dee Made This" Tour er skabt af tætte venner og familie af J Dilla for at hylde hans liv, musik og kunstneriske gen. På denne aften hylder en solid samling af hiphop-heads den talentfulde J Dilla.

J Dilla voksede op i Detroit, Michigan og direkte fra highschool skabte han gruppen Slum Village sammen med barndomsvennerne Baatin og T3. Slum Village blev en legendarisk hiphopgruppe og især J Dilla stod ud som et talent. Hans unikke stil bragte ham langt og gav ham legendestatus inden han fyldte 30 år. J Dilla har arbejdet med kunstnere som A Tribe Called Quest som Slum Village turnerede med i 1998 og De La Soul, Busta Rhymes, Erykah Badu, The Roots, Janet Jackson og Common. 

Aftenen vil byde på forskellige kunstnere, som hver især har et kendskab til J Dilla. 
Illa J er en amerikansk rapper, producer, sangskriver og multiinstrumentalist og bror til J Dilla. Fra en tidlig alder kunne han være med i kælderen, når storebror lavede beats og deres veje fortsatte, da Illa J også blev medlem af Slum Village. Illa J forlod gruppen i 2014 og fortsatte med et soloprojekt, som blandt andet har bragt ham til Rust tidligere.
Hans kompagnon T3 fra Slum Village har også gæstet scenen på Guldbergsgade med produceren Young RJ. T3 er med på denne hyldestrejse og vil sørge for at to Slum Village medlemmer vil stå på scenen på Nørrebro.
Illa J har ligesom sit bror haft gang i mange projekter og gruppen Yancey Boys er ét af dem. Sammen med rapperen Frank Nitt udgav han i 2013 albummet Sunset Blvd., som er bygget op omkring musik fra J Dilla, som endnu ikke havde set dagens lys. 

Også Frank Nitts hiphopduo med Dankery Harv, Frank N Dank, vil gæste scenen. Gruppen var ghost-producers på J Dillas album, Welcome 2 Detroit, fra 2001. Duoen har eksisteret siden 90'erne og har udgivet mange tracks i samarbejde med J Dilla, som de bedst kendes for. Med deres tongue-in-cheek rap og festdrevet musik, er der hiphop som man virkelig kan brække nakken på. 

Rapper og DJ Que D vil spille best of og unreleased tracks fra J Dillas bagkatalog, så der er mange gemte skatte, som publikum kan få et glimt af denne aften.