Merigold + The Devils Tiny Chains | RUST

Merigold + The Devils Tiny Chains

06 november, 2015
21:00
Dørene åbner: 
21:00
Entré: 
40 kr.

Merigold
Merigold er en dansk americana­sanger, hvis anmelderroste debutalbum, Songs and Reality, udkom via Target Records i marts måned. Albummet beretter om kærlighedens uforståelighed, om fejl og fortrydelser og en ambivalens omkring eksistens, skæbne og tro. Sangene er leveret med en oprigtig vokal, der akkompagneres af et lydunivers bestående af akustisk guitar, hylende lap steel foruden twangy el­guitar, banjo, trædeorgel, bas og trommer.

Bag aliasset Merigold gemmer sig den 24­årige frontmand, Ulrik Tarp Merrildgaard, der har startet bandet i efteråret 2014, men som indtil videre bl.a. har opvarmet for canadiske Daniel Romano på Loppen. Ulrik Tarp Merrildgaard optræder udover i Merigold også i bandet, Workers in Songs, hvor han de seneste fire år har spilllet el­guitar, banjo og sunget kor.

 

The Devil's Tiny Chains
Bag den hæse stemme og de melankolske sydstatsmelodier gemmer sig en mand ved navn Rune Dollerup Larsen. Med sin baggrund som bassist i det endnu blomstrende Columbian Neckties og ikke mindst leadsanger samt guitarist i Rune & The Brakemen har Rune efterhånden berørt både mange roller og genrer indenfor musikken. Dog udforskes endnu én gennem projektet The Devil’s Tiny Chains.

The Devil’s Tiny Chains er på sin vis en genreløs størrelse, som tager udgangspunkt i undtagelsen frem for reglen. Dette skaber et musisk rum uden begrænsninger og dermed endeløse muligheder, som stadig er omridset af sit helt eget genkendelige udtryk. Den akustiske duo, der også udgøres af sangerinden Kathrine Søndergaard, lader sig ikke skræmme af - men griber i stedet fat i - den kulde og tomhed, der opstår, når sangenes budskaber sniger sig omkring politiske emner. Tomheden forvandles til endeløs dybde, og kulden bliver til følelsen af en indkapslet, ydmyg storhed.