October Dance | RUST

October Dance

Support: Motorique + Mai Miyako

22 April, 2017
21.00
Dørene åbner: 
20:30
Entré: 
60 kr. + gebyr i forsalg / 70 kr. i døren

Funky basgange, 80’er-inspirerede synths og smagfuld percussion. October Dance spiller koncert på Rust til april.

I starten af februar udgav October Dance ep'en Paradise in Heaven på Sound of Copenhagen. Det er bandets anden udgivelse på selskabet og viser nye sider og musikalske retninger for bandet. October Dance har eksisteret siden 2012 og har blandt både stået på scenen på Spot Festival og Roskilde Festival. Bandet har  flere udgivelser på samvittigheden og deres samarbejde har altid været en smule usædvanligt, da bandmedlemmerne på intet tidspunkt været bosat i samme land, men derimod været spredt udover Danmark, Frankrig og Island.

Dette har dog ikke hindret den kreative proces, men har gjort det muligt for October Dance at trække på forskelligartede inspirationskilder og inkorporere dem i deres karakteristiske, disco-influerede lydunivers. Traditionen tro er Paradise in Heaven også blevet til på tværs af landegrænser, og de nye numre er indspillet i København, Paris og på Costa del Sol, hvilket har sat sig tydelige spor i pladens lyd.

Paradise in Heaven emmer af sol, sommer og strand, og er en hyldest til det sanselige og sensuelle. Efter to ep-udgivelser plus fire singleudgivelser udnytter October Dance denne gang den øgede musikalske plads til at boltre sig på. De funky basgange, 80’er-inspirerede synths og smagfuld percussion er stadig grundelementer i bandets lyd, men sangene varierer denne gang betydeligt mere hvad angår temaer, stemning, tempi og instrumentering. 

 

 

Support: Motorique
Det P6-aktuelle band Motorique leverer med deres farverige og tropiske univers frisk energi til den alternative popscene. Motoriques lydunivers placerer sig i et charmerende krydsfelt mellem synthpop, krautrock, psykedelisk pop og 70’er funk. Melodiske synthesizere, maskinstramme beats og repeterende basgange kombineres med legesyge congas og svævende reverb-guitarer. Kompositionerne er stramme og kompakte, men lyden er alligevel levende og håndspillet med en forkærlighed for kitschede elementer som olietønder og billige plastic-keyboards. Det hele mixes til en farverig cocktail, der er legende og ekstremt dynamisk med plads til mørke, fordybelse og ironisk melankoli.

Support: Mai Miyako

Mai Miyako er et lo-fi popprojekt skabt af Michael Bjerre. Musikken indkapsler popmelodier inden for en ramme, der bedst betegnes som garagepop, hvor både tekst og musik er nært draget af fortid og kulturel erindring. Sangenes ungdommelige tekstunivers fanger de mørke historier af vores alles uundgåelige transformation ud af ungdommen med et musikalsk univers, stærkt inspireret af Storbritanniens 60’er lyd og Amerikas moderne sangskrivning. Mai Miyakos konsekvente brug af de klassiske trommemaskiner, synthflader og harddisk recorder er med til at skabe dette nostalgiske univers, og da debut-udgivelsen, den selvbetitlede MAXI-single, Mai Miyako, ser dagens lys i November 2016, hopper 1.-singlen When We Were Young direkte ind på 1.-pladsen på P3’s Barometerliste.