23.10.2024 Koncert

AIKO (CZ)

Find billetter

Døre: 19:30 / Koncertstart: 20:30

Aldersgrænse: 18 år

Aikos essens består af accept og empowerment, og hun skaber et kunstnerisk trygt rum for alle, der er i nærheden af hendes skaberværker. Du kender hende måske fra at have repræsenteret Tjekkiet ved Eurovision Song Contest 2024 med den hårdtslående sang ”Pedestal” om selvkærlighed. Født i Moskva, opvokset i Tjekkiet og baseret i London, er hun en kunstner med en unik blanding af kulturer og indflydelser, som undersøger emner som kærlighed, ensomhed og forståelsen af sig selv.

Som soloartist udgav Aiko i 2018 EP’en, “Aiko”, efterfulgt af hendes debutalbum med titlen “Expiration Date” i 2020, som blev fremhævet på flere redaktionelle playlister. Fra 2021 har Aiko udgivet singler med stærke visuals og opnået radio- og tv-dækning i hele Europa, herunder på BBC Radio og Kerrang!

Aiko var den første tjekkiske kvinde, der deltog i Spotifys Equal-kampagne, med global dækning. Hun har også optrådt i magasiner som Vogue og Elle, delt scene med kunstnere som Tamino og Black Honey, og optrådt på festivaler som Eurosonic og Sziget. Med en ny kontrakt med Marshall Live booking er hun nu klar til at optræde på festivaler som Rock for People og Metronome, og hun planlægger at udgive et nyt album snart.