17.05.2024 Koncert

Jonathan Roy (CA)

Døre: 19:30 / Koncertstart: 20:30

Aldersgrænse: 18 år

”Jeg tror, folk connecter med det, der er ægte”, siger Jonathan. ”Folk har bullshit-detektorer. Jeg spiller det, jeg kan lide i sangene. Jeg prøver at tage alt det, jeg kan lide fra de bands og folk, jeg ser op til, og så prøver jeg at putte det ned i min suppe, i min skrivning og i mine melodier. Jeg føler mig som en old-school kat, der skaber den her mærkelige pop alternative musik, og jeg elsker det.”

Jonathan blev i 2017 signet hos Corey Hart’s Siena Records, hvor han udgav pladen ”Mr. Optimist Blues”, som toppede hitlisterne i Canada – hovedsageligt takket være singlen ”Daniella Denmark”. Selvom han var taknemmelig for sin succes, havde Jonathan et behov for at finde en mindre poleret lyd. Heraf kom idéen til at lave en serie med videoer, hvor han spillede stripped-down versioner af sine sange – inklusiv sangen ”Keeping Me Alive”. Musikken fik kæmpe succes online, og Jonathan har nu over 400.000 subscribere på Youtube og over 50 millioner streaminger på Spotify alene.

Jonathan har brugt det meste af sin karriere på at jagte det autentiske og det ægte, og det er dette, han har taget udgangspunkt i på den kommende udgivelse ”Life Distortions”, idet han formår at skærpe sin personlige lyd endnu mere end hidtil. Den nye udgivelse har stadig de stærke hooks og melodier, som gjorde hans musik så populær i hans karrieres tidlige år, men albummets soniske terræn er mere autentisk end noget andet, Jonathan før har lavet. Som emblem for hans friske nye lyd står hans seneste single ”Stay in Bed and F*** (While the World Burns)”, en vintage motown-agtig sang med et moderne R’n’B-beat som tilføjer lidt kant til hans sjælfulde vokal.