13.09.2023 RUST Showcases

MARKUS BRANDT + DATTER

Døre: 19:30 / Koncertstart: 20:30

Aldersgrænse: 18 år

MARKUS BRANDT

Markus Brandt er en historiefortæller med en unik stemme. Han tager emner op som kærlighedslængsel, samfundspres og overstimulation og udtrykker dem på legende vis med ærlig sårbarhed, uden frygt for at blotlægge sig selv.

I efteråret 2020 startede han duoen Vera Decay i København med den Islandske producer Gabriel Godi, hvori han begyndte at udgive musik i efteråret 2020. Heraf landede deres første single ‘Cinders’ en plads i den amerikanske Apple TV storserie Ted Lasso.

Markus Brandt gjorde sin første indtræden som soloartist i TV2 programmet Bachelorette i maj 2023. Her forsøgte han at forføre de to bachelorettes med en sang, han havde skrevet til dem. Den eneste, han endte med at forføre, var deltageren, produceren og scout for Universal, Boris Hiort, som han skrev sin første sang med i programmet. “Tættere På” har allerede ramt flere tusinde streams på Spotify, og 2,5 millioner visninger på sociale medier.

Markus Brandt er født og opvokset i Nykøbing Mors og har skrevet mere end 250 sange, siden han var 15. De fleste af sangene har han skrevet på engelsk, og da han var 19, valgte han også at rejse ud i verden i 2,5 år for at lære sit sangersprog bedre at kende. Her boede han 2 år i Melbourne, Australien, hvor han opsugede inspiration fra sin yndlingsmusikscene, startede et band og spillede rundt på scener i byen.

Gør dig klar til at blive taget med på en rejse, som både bliver poetisk, nænsom og præget af høj energi og et insisterende udtryk, der forsøger at udvise sandhed før tilpasning.

DATTER

DATTER vil skabe et rum for de uforståelige følelser, der vrider sig inde i os. De balancerer mellem virkelighed og fantasi – en fejring af sindets mange gemmelege og en hudløs ærlig stemme til hverdagens fortællinger.

DATTER er et nyt skud på den danske musikscene. De spiller pop/rock, der kredser om sanger og sangskriver Josephine Copes ærlige univers, formidlet med følelserne uden på tøjet. Josephine skriver tekster, som befinder sig i et skrøbeligt men selvsikkert rum. Med sin kraftfulde vokal bryder hun lydmuren og trænger helt ind i lytterens inderste følelseskammer.

DATTER vil åbne op for den sårbarhed, der længe er blevet gemt væk bag præstationsangsten i et hektisk, skiftende samfund, hvor opmærksomhed er blevet en døgnflue, og distraheringer kan swipes på nettet. DATTER er tidløs og uden filter. Det er kærlighed til det indre barn.

D. 12. maj udkom bandets debut-EP ‘HUDLØS’ ovenpå rosende ord for singlerne ”BAGOVER” og ”HAVN”. Senest har DATTER spillet på dette års SPOT Festival og til Frigjort Festival på Christiania.