06.05.2023 Koncert

Nanook (GL) [venteliste]

Døre: 20:00 / Koncertstart: 20:30

Aldersgrænse: 18 år

Gruppen Nanook er et af de største musikalske fænomener i Grønland i nyere tid. Deres ikoniske lyd rammesætter insisterende rock, pop og folk i et æterisk arktisk lydlandskab, tilsat grønlandske tekster om alt fra den storslåede natur, kærlighed og klimaforandringer til tabubelagte selvmordsrater på verdens største ø.

Trods de grønlandsksprogede sange er det ikke kun i Grønland, at lyttere har fået øjnene op for bandet. Nanook har spillet koncerter i hele Norden, Canada og USA. Også i Asien er der interesse for musikkens stemningsmættede melankoli. Nanook er sågar det eneste grønlandske band nogensinde, der er blevet udgivet i Japan. Anerkendelsen i Danmark er heller ikke udeblevet, hvilket er evident fra en række udsolgte koncerter og et tætpakket telt på Roskilde Festival i 2019.

Med Nanooks dugfriske 5. studiealbum ‘Ilutsinniit Apuussilluta’ (som betyder ‘det vi overbringer inde fra os selv’) i ryggen, spiller bandet en række koncerter i Danmark, hvor sætlisten byder på en forfinet blanding af kendte hits og nye numre.