17.05.2023 Koncert

Sunbörn

Døre: 19:00 / Koncertstart: 20:00

Aldersgrænse: 18 år

Der er få så succesfulde danske bands, der spiller afrikansk folkemusik, som The KutiMangoes. Lige siden deres debut, der gav dem to Danish Music Awards, har de spillet langt ud over landets grænser. Deres glade, imødekommende musik har vundet gehør i store dele af Europa, og det er den succes, bandet gerne vil bygge videre på.

Men for nylig besluttede de, at de havde brug for et nyt navn, og derfor hedder gruppen nu Sunbörn. Det gamle navn var en hyldest til Fela Kuti – den nigerianske aktivist og musiker, der tilskrives at have opfundet afrobeat, og det var som en kærlighedserklæring til ham og den vestafrikanske musiktradition, at bandet blev til. Men bandet har siden hen udviklet sig, og med det nye navn er de klar til også tydeligt at markere et nyt kapitel i gruppens historie.

Det nye bandnavn betyder solbørn og kommer af deres glæde for varm solskinsmusik, der bringer glæde til lytteren.

Når bandet gæster RUST i foråret, bliver det med helt ny musik i bagagen – nemlig deres fjerde studiealbum. En plade, der denne gang er skabt i samarbejde med kunstnere fra hele verden – blandt andre Clap! Clap! (Italien), DJ Opolopo (Sverige), Nate Smith (trommer, USA), Caio Marcio (guitar, Brasilien), DJ Francis Mercier (Haïti), og Moderator (Grækenland).

Sunbörn har netop vundet en DMA Roots for Årets Live Navn.

Facebook event