09.12.2023 RUST Showcases

Vamilla + Libræ + Autopilot

Døre: 19:30 / Koncertstart: 20:30

Aldersgrænse: 18 år

Autopilot
Rockbandet Autopilot sætter ord på det smukke og det nedtrykkende ved at være ung i forstaden. Bandet laver musik, der gerne må lyde beskidt, hvilket resulterer i numre med rå, distortede vokaler såvel som mere sårbare, langsomme melodier.

På deres kommende single ”Burde man tage til lægen” italesætter bandet den velkendte følelse af, at en række små problemer i hverdagen hurtigt kan føre til den opfattelse, at alt går galt i livet.

Libræ
LIBRÆ er et kunstprojekt skabt af sanger, sangskriver og komponist, Therese Harris Buus Nielsen. I sig selv er ordet ”Libræ” en sammensætning og fordanskning af det engelske ord ”Libra” (stjernetegnet ”vægten”) og det franske ord ”libre” (frihed). Som koncept er LIBRÆ derfor syntesen af balance og frihed – frihed, der lever i balance, og balance, der må findes i friheden. Væsnet LIBRÆ lever tværtimod i et kaos af konstant udforskning og eksplosiv udvikling for at finde stadig højere stadier af frihed.

Ligesom væsnet LIBRÆ er musikken en fusion af elementer, der på overfladen virker modstridende, men som båret af en æterisk vokal og et inddragende tekstunivers formår at skabe en intens stemning af rolighed.

Vamilla
Vamillas musik har siden hendes tidlige sangskrivning været præget af det skøre, eventyrlige og uforudsigelige. Men hvad, der startede som prinsesser og dinosaurer, blev efter mødet med Guldimund på højskolen til noget helt andet. Her fandt hun ud af, at de musikalske elementer fra fantasiverdenen sagtens kunne kombineres med hendes dybt personlige, rå og provokerende tekster.